Lotgenotencontact

In deze lijst vindt u organisaties die gebruik maken van ervaringsdeskundigen en waar lotgenoten bij elkaar komen. U kunt in deze lijst kijken of er iets in uw buurt wordt georganiseerd.  


Keuzehulp voor mantelzorgers

Ben je partner of naaste van iemand met hersenletsel? Wordt het jou ook wel eens te veel? Voor mantelzorgers is ook ondersteuning mogelijk! Vul de keuzehulp in op de website van hersenletsel.nl en bekijk wat de mogelijkheden zijn.
https://www.hersenletsel.nl/keuzehulp/mantelzorg/

Hersenletsel.nl  

Ambassadeurs kunnen onder andere worden uitgenodigd voor het geven van voorlichting, het ondersteunen van (digitaal) lotgenotencontact, zowel in groepen als 1 op 1, het meedenken in en meewerken aan projecten en wetenschappelijke onderzoeken en het participeren in diverse forums en platforms. 
https://www.hersenletsel.nl/dossiers/ambassadeurs/  


NAH Cafeés regio Den Haag

Op de website van hersenletsel.nl en NAH loket Haaglanden kunt u zoeken naar NAH cafés in uw regio.  
https://www.hersenletsel.nl/regios/ & https://nahlokethaaglanden.nl/  
Een voorbeeld hiervan is:
NAH Café Ypenburg
Iedere eerste vrijdag van de maand is er NAH Café in Ypenburg. Hier kunt u ervaringen uitwisselen met lotgenoten. Ook kunt u deelnemen aan activiteiten zoals gezelschapsspellen.  
Tijden: 19:00 – 21:00 
https://nahlokethaaglanden.nl/agenda/nah-cafe-leyweg/


Hersenz

Organiseert presentaties met een behandelaar en een ervaringsdeskundige. De bijeenkomsten duren een uur en er zijn geen kosten aan verbonden. Via onderstaande link vind u een lijst met locaties. 
https://hersenz.nl/bezoek-een-van-onze-informatiebijeenkomsten 


Switch

Is een ontmoetingsplek waar iedereen met een lichamelijke handicap, een licht verstandelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel (NAH)  welkom is. Toegang is gratis. 
Bij Switch kun je gezellig praten, muziek luisteren en/of een spelletje spelen. ( meestal vrijdagavond).  
Leyweg 1542, 2545 HP Den Haag 
070-350 43 23 
sparring@gemiva-svg.nl  
https://ontmoetingsplekswitch.net/   


Lotgenotengroep bij MEE 

Er zijn in Den Haag  en omgeving veel locaties waar lotgenoten bij elkaar komen. Zie de website: https://www.meezhn.nl/mee-in-uw-gemeente/ 
Telefonisch contact met MEE kan ook: 088 775 2000 of e-mailadres info@meezhn.nl 


Middin

Bij Middin zijn verschillende locaties die inloopuren organiseren voor mensen met NAH en/of verwanten. Er worden allerlei onderwerpen besproken en er is ruimte voor onderling contact.  
https://middin.nl/nah-bijeenkomsten 


Get Ahead  

GETaHEAD biedt een mentorprogramma voor mensen die langer dan 3 maanden na een hersenschudding kampen met klachten, zoals hoofdpijn, overprikkeling, concentratie- en geheugenproblemen en emotionele disbalans, ook wel bekend als post-commotioneel syndroom. Ook  geschikt voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel welke soortgelijke klachten ervaren. Een GETaHEAD mentor is een (grotendeels) herstelde ervaringsdeskundige en helpt u 1 op 1 uw eigen route naar herstel te vinden. Het doel van GETaHEAD is om het herstel efficiënter, gerichter en minder eenzaam te maken.  
GETaHEAD is alleen bereikbaar via de e-mail: aanmelden@get-ahead.nl.  
https://get-ahead.nl/programma.html 


Breinlijn 

Breinlijn is een platform waar u aan deskundigen  vragen kunt stellen. Dit zijn zowel professionals als ervaringsdeskundigen.  Er kunnen trainingen of lotgenotenbijeenkomst georganiseerd worden. Bereikbaar via: 085-225 02 44 of https://www.breinlijn.nl/